Košarkaški klub BAGLJAŠ formiran je 2014. godine u Zrenjaninu sa ciljem da stvori prepoznatljivu sportsku organizaciju koja će da okupi i animira što veći broj dece različitog uzrasta da se bave košarkom kao i da formira seniorski tim koji će kroz godine da sazreva i teži ka najvišim ciljevima u košarkaškoj ligi Vojvodine i Srbije a iste godine osvaja letnju ligu i plasira se u viši rang takmičenja u drugu mušku regionalnu ligu.

Klub je dobio  ime po najvećem naselju u Zrenjaninu i tu su i sami počeci kluba kako na otvorenim terenima tako i u sali O.Š. Petar Petrović Njegoš.

KK Bagljaš član je Sportskog saveza grada Zrenjanina  i košarkaškog saveza Vojvodine i Srbije a trenutno se takmiči u Vojvođanskoj drugoj muškoj regionalnoj ligi čiji je dugogodišnji član i gde ostvaruje zavidne rezultate u seniorskom takmičenju a ekipu sačinjavaju uglavnom mladi igrači iz Zrenjanina.

U klupskoj organizaciji su prisutni perspektivni treneri i entuzijasti sa ciljem stvaranja i razvoja uspešnog kluba a trenutno se radi na formiranju i jačanju škole košarke. Kompletan stručni rad u klubu obavljaju licencirani treneri po programu  KSS-a i u radu se primenjuju najsavremenija dostignuća u trenažnoj tehnologiji, a glavni akcenat rada je napredovanje polaznika u košarci, formiranju  igrača kroz lige mlađih kategorija i kroz seniorski tim kao i razvijanje sportskog duha, pobedničkog mentaliteta  i ujedno ljubavi prema sportu i zdravom životnom stilu. 

Od samog osnivanja kluba pa do danas kroz našu školu košarke prošlo je mnogo dece i momaka različitog uzrasta koji se danas vrlo uspešno takmiče i imaju perspektivu da budu budućnost naše košarke.

Prvi tim – sezona 2020/2021.

 

Prvi tim KK BAGLJAŠ sezona 2020/21. GORNJI RED: pomoćni trener Momir Vojnov, Luka Raosavljev, Stefan Zirojević, Marko Stanivuk, Kosta Pandurov, Marko Radifković, Petar Roljić, Marko Minić, trener Dejan Ožegović DONJI RED: Vladimir Čolić, Vlado Ševaljević, Stefan Tapavički, Luka Uzelac, Uroš Manojlović, Milan Kozlovački (kapiten), Mladen Tolimir

 

Prvi tim – sezona 2019/2020.

 

Prvi tim KK BAGLJAŠ sezona 2019/20. GORNJI RED: Novak Kovačević – direktor kluba, Tolimir Mladen, Luka Raosavljev, Zirojević Stefan, Radifković Marko, Stanivuk Marko, Roljić Petar, Dejan Ožegović – trener DONJI RED Ševaljević Vlado, Grujić Milan, Omaljev Mihajlo, Tapavički Stefan, Kozlovački Milan – kapiten, Velašević Vukašin.